Some issues about computer hardware and trouble shooting

1. The display has not come or monitor has been dimmed when turn on the power or power comes but nothings will not show.
Solution: The main problem originates from AGP card or motherboard built-in AGP card. If AGP card or PCI express card presents then it open and tested to plug in other PC. If it is okey then check the RAM and you get the beep if the problem remain RAM. After checking the RAM, if there is no display then test the processor. At last test the motherboard. But before this check your power supply. Through these test, point out main problem.


2. PC windows is not open. Pc takes restart before desktop.

Solution: The main problem is that missing file of operating system. In this case, PC takes restart again and again. For this reason set up the windows with new form.


3. The windows of the computer is not open. Before desktop comes error message.

Solution: The main problem is that missing file of operating system. In this case, PC takes restart again and again. For this reason set up the windows with new form. So, try to deal with your operating system to solve this problem.


4. Come some writings and restart if the computer turns on.

Solution:  RAM is the main for this problem. It takes restart again and again if the RAM is not performing perfectly and no coordination with bus speed. For this reason change the RAM.


5. There is no existence after coming display.

Solution: Checking all data cable of the PC in different device. If there has no solution, check all the connection.  If the solution is not found, then you can sure that your hard disk has been damaged.
6. Game is not open in your computer.

Solution:  Again install your game. It may occur if any gaming file missing. Open the registration file of the game and Press yes if the game is not open. Replace patch file after pasting C drive as well as check all requirement including AGP.


7. Computer remains hang during perform any task.

Solution: for this reason you must press Alt+ Ctrl+ Del and a dialog box has come. There log off task manager and select yes.  As a result, the PC takes log off you can see all icons on your desktop after login.


8. During install of operating system of computer, the computer takes restart again and again.

Solution: Here RAM is the main problem. You must change your RAM. If the bus speed is not compatible with RAM, windows will not set up.


9. There is no folder option in computer window. Pc takes restart if you open the configuration file.

Solution: Virus is attacked your PC. For this reason, you must set up the operating system newly.


10. Pen drive is not connecting with PC.

Solution: Missing driver file of pen drive in your PC. Again copy the missing file if it will not work, there is no way to install the windows. Windows operating system is very helpful in computer technology.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *